home-res

WORD KLANT VAN BERGEN ENERGIE | om


Energie lokaal opgewekt en thuis geleverd

PARTCIPATIE IS MOGELIJK VOOR INWONERS VAN

BERGEN, HEERHUGOWAARD, UITGEEST, ALKMAAR, CASTRICUM EN HEILOO


Meer informatie over participatie

DOE MEE MET EEN VOLGEND PROJECT


Zet jezelf op de wachtlijst

ZONNEWEIDE BERGEN FASE 2

In productie

Productie gestart op 11 mei 2017

ZONNEWEIDE BERGEN FASE 1

In productie

Productie 2017

ZONNEDAK TERVOORT

In productie

ZONNEDAK VAN DER OORD

In productie

Productie 2017

ONZE EIGEN ENERGIE

We doen het zelf, duurzaam, dicht bij huis, samen

Met behulp van zon, wind, en biomassa gaan we in de gemeente Bergen (NH) onze eigen energie opwekken. Dicht bij huis, eerst op eigen dak, daarna in grotere projecten, totdat we alle energie die we nodig hebben lokaal opwekken. We worden eigenaar van de productie-installaties waarin we investeren. Zo zijn we niet  langer afhankelijk van grote marktpartijen die nu de dienst uitmaken en zal wat dat aangaat onze toekomst er zeker zonniger uitzien.

Hoe doen we dat?

In de  gezamenlijke onderneming Coöperatie Bergen Energie (BE) waar iedereen in de gemeente Bergen en omgeving lid van kan worden en door met professionele partners samen te werken.

Coöperatie

Onze coöperatie is een onderneming waarvan de leden samen eigenaar zijn. Elk gezin of bedrijf en elke vereniging of instelling in onze gemeente kan lid worden. Door lid te worden, doe je mee aan de transitie van een vervuilende energieproductie nu, naar een schone energieproductie in de nabije toekomst. En je draagt je steentje bij aan de lokale economie.

Partners

We werken samen met bedrijven en instellingen in ons dorp, in Noord-Holland en zo nodig elders in het land. We bouwen aan een intensieve relatie met andere energiecoöperaties in onze regio zodat we samen sterk staan en goede afspraken kunnen maken met leveranciers. Wij zoeken zoveel mogelijk naar lokale partners om gezamenlijk duurzame energieprojecten te realiseren. Onze huidige partners zijn gemeente BergenGreenchoice, Duurzaam Bouwloket, Groot Ecobouw en Sun Projects.